[:cs]„Denně sklidíme na 5 000 kg rajčat a okurek,“ uvedl Jan Fučík, vedoucí provozu Farmy Bezdínek. Na to, aby byla produkce opravdu prvotřídní, dohlíží denně zkušený tým agronomů. Péči o rostliny se aktuálně věnuje na 120 zaměstnanců, zejména žen z blízkého okolí. „Věříme, že čím dál více Čechů bude nakupovat kvalitní potraviny. A synonymem pro kvalitu je v případě jídla chuť. Chuť plodové zeleniny nejvíce ovlivňuje výběr odrůdy a stadium zralosti plodů při sběru. Po celém světě proto hledáme nejchutnější odrůdy a plody necháváme před sběrem plně dozrát,“ doplňuje Fučík. Zelenina se podle něj na pulty obchodů dostane v optimálním případě hned následující den po sběru. Předpokládaný roční objem sklizně rajčat i okurek je až 3 000 tun. Dodávky na trh budou celoroční.
Rajčata a okurky z Farmy Bezdínek začalo, krátce po jejich uvedení do společnosti, ve svých prodejnách nabízet hned několik obchodních řetězců ve svých prémiových privátních značkách (Lidl, Billa, Tesco či Penny Market).
[:]